WHOLE MAN Life & Style

WHOLE MAN Life & Style

Milyen cipőhöz milyen nadrág? Mutatom!

2019. április 13. - Plosz Valentin

shoes.png

A megfelelő színű cipő és a hozzá illő nadrág kiválasztása nem tűnik nagy feladatnak, viszont nagyon könnyen el lehet ezen csúszni. Végtére is, díszeleghetünk a nagy logókban, és lehetünk kétlábon járó hirdetőtáblák, de ha az alapok hiányoznak sajnos nem leszünk stílusosabbak. 

Éppen ezért fontos, hogy világos elképzelést kapjunk arról, hogy melyik színkombinációk működnek, és melyeket jobb elkerülni. Ahhoz, hogy reggelente időt takarítsunk meg és azonnal meglássuk, hogy milyen jól működő kombinációk lapulnak a szekrényben részletesen ismerjük meg, hogy melyek a leggyakoribb cipő színek/típusok, és ezekhez milyen nadrágok passzolnak a legjobban.

Általános útmutató
Először is, nézzünk néhány általánosabb iránymutatást, amit jó, ha észben tartunk:

  • A sötétebb tónusú cipők elegánsabbak, mint a világosabb társaik, hiába ugyan olyan típusúak.
  • A sportoláshoz használt cipők befolyásolhatják a formalitást, de manapság elég nagy teret nyert, az egyszerre elegáns és sportos viselet.
  • A fehér cipők lehetnek az alapjai a ruháinknak, az ok nagyon egyszerű, szinte mindennel jól működnek.
  • Általában az egyszínű cipők formálisabbak, mint a kétszínűek, vagy a több színűek.

 Mit viselj fekete cipővel 
blackshoes.jpg

Évszázadok óta vannak alapdarabok a gardróbjainkban, amelyek szerves részét képzik az öltözködésünknek, az egyike biztos, hogy egy pár fekete cipő. Ennek jó oka van, hiszen az egyik legsokoldalúbb szín a fekete.

Ennél a színnél nem okoz gondot a legtöbb embernek a megfelelő árnyalatú nadrág kiválasztása, viszont...
Tekintsük egy átlagos fekete oxford cipőt, ez szinte mindennel jól néz ki legyen szó akár egy hagyományos sötétkék nadrágról, vagy szürkéről vagy feketéről. Maga a fekete oxford ezekkel a tónusokkal tud a legkönnyebben együttműködni.

Amivel kevésbé előnyös például egy fekete oxford cipő, azok a világos koptatott farmerek, illetve a bézs chinosok, ezek előnytelen kontrasztot képezhetnek a cipő és a láb között.
Fekete cipőknél s
 sötétebb árnyalatokhoz ragaszkodjunk, mint például: sötétkék, sötét szürke, faszén, fekete, valamint mély zöld.

Mit viselj barna cipővel

brown-shoes-what-to-wear-with-trousers2.jpg A fekete cipők szinte minden alaklomra megfelelőek, viszont amire nem arra ott van a barna. Igen, a barna.
Maga a barna árnyalatok nagyon jól működnek számos színnel, és van egy tónus, ami szinte minden alkalomra megfelelő ez pedig a mély barna.

Csak egy arany szabályt kell észben tartani, amikor a barna cipőt komponáljuk egy nadrággal: Minél sötétebb a nadrág, annál sötétebb legyen a cipő. Nagyon jól tud kinézni egy mély barna cipő például, khakivel, szürkével, sötétebb farmerrel, vagy egy kék nadrággal.

Van egy nagyon fontos dolog, amit szem előtt kell tartanunk, ha fekete öltönyt viselünk ahhoz csak fekete cipőt vegyünk fel, és természetesen fekete övet.

Mit viselj kék cipővel

foot-838729_1920.jpeg

A kék cipők egy nem hagyományos választás, de lassan egyre népszerűbbé válik a modern férfiak körében, akik  individualizálni szeretnék a megjelenésüket. Mielőtt megvásárolnánk, vegyük figyelembe, hogy a kék cipők nem passzolnak a formális öltözködésekbe, de például nagyon jó lehet egy smart casual vagy egy alap casual öltözködésbe.

Kék cipőknél általában a különösen mattabb, texturált , velúr vagy nubuk anyagú darabokat keressük, ezeket a legkönnyebb ötvözni. Ezeknek az anyagoknak a tisztítása sem fog nehézséget okozni a későbbiekben. 

Egy pár kék cipőt a legkönnyebb és a leghatásosabb párosítani vagy szürke nadrággal vagy akár egy világosabb farmerrel, akik ettől is messzebbre akarnak menni és elég bevállalós megpróbálhatják ötvözni fehér nadrággal, azonban erre figyeljünk, mert a fehér nadrágok elég kényesek. A barnához hasonlóan fontos, hogy különbség legyen a nadrág és a cipő között.

Mit viselj fehér sneakerrel 

 fehercipo.jpg Elmúltak azok a napok, amikor a sportcipőket kizárólag a sportolási célokra készítették/használták. Az utóbbi években az sportos stílusú cipőket már nem csak a sportpályákon látunk, hanem szerves részét képzik az utcaképnek, mondhatni azt, hogy a fehér sneaker lett a "hord mindennel" irányelv úttörője.

Akár kék, fekete, barna, zöld, akár bézs színű nadrágunk van, a fehér sneaker mindenhez megy.
Az egyetlen kivétel viszont amire figyelnünk kell, ha fehér sneakert veszünk fel, fehér nadrágot/farmert nem viselünk ehhez, úgy gondolom mondanom sem kell ennek a miértjét... a kevesebb néha több, és ebben az esetben ez hatványozottan igaz.

Mit viselj színes cipővel

multicoloured-trainers-what-to-wear-with-trousers.jpgEgy nagyszerű hétköznapi választás lehet a legtöbb embernek a színes cipő, és inkább itt a sneakerekre/sportcipőkre gondolok. Viszont arra figyeljünk, hogy az adott cipőben milyen színállások dominálnak, azok a színek mennyire élénkek, és a domináns árnyalatok mivel passzolnak a legjobban, és konkrétan milyen nadrágokkal tudjuk azokat kombinálni.

Általánosságban úgy gondolom, hogy ha egy színes cipőt veszünk fel akkor próbáljunk egyszínű és egyszerű nadrágokban gondolkozni, de emellett jó választás lehet egy világos koptatott farmer, egy chino nadrág, vagy akár egy short.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeman.blog.hu/api/trackback/id/tr2814721737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása