WHOLE MAN Life & Style

WHOLE MAN Life & Style

Ezekre figyelj, ha napszemüveget keresel

2019. május 16. - Plosz Valentin

eddy-billard-1451128-unsplash.jpg

A jó idő szerencsére megérkezett, bár a közhiedelemmel ellentétben a napszemüvegeket nem csak ilyenkor hordhatunk. Ami a legfontosabb, hogy a napsugarak egy része nem csak a bőrt károsítja, hanem a szemünket is. Ezért nagyon fontos, hogy legyen egy megfelelő lencséjű, és méretű napszemüveged, amiben kényelmesen érzed magad.
Az időtlen formatervezési minták és a kortárs ikonok köré épül az idei, 2019-es napszemüveg trend.

Vásárlási szempontok

Először is, számos olyan dolgot érdemes alaposan megvizsgálni, mielőtt megvásárolnánk egy napszemüveget kezdve az arcformánktól, a keret típusán keresztül a lencse minőségéig. Ezekkel kapcsolatba szedtem össze azokat a szempontokat, amiket egy vásárlásnál jó, ha szem előtt tartasz.

Arcforma
sunglasses-shape.jpg

Az új napszemüveg kiválasztásakor nem mindig könnyű az arcformához illő napszemüveg meghatározása. Ezzel kapcsolatban nincsenek kőbevésett szabályok, de mindenképp tisztában kell lennünk a saját adottságainkkal. Alapvetően négy alap formába sorolhatók az arcformák, ovális, kerek, háromszög és a négyzet.

Például, ha az arcod hosszabb, mint inkább széles az utolsó dolog, amit meg akarunk tenni, hogy még inkább hosszabbnak látszódjon. Ebben az esetben a legjobb, ha kör formájú szemüveget választasz. Jó megoldás lehet a pilóta/aviátor típusú szemüveg is. Amit kerülj viszont, a kocka és négyzet formákat, ezek még jobban erősítik a vonásaid.

Ha ovális arc formájú vagy akkor nagy szerencséd van, mert szinte mindegy, hogy milyen stílust választasz, legyen szó szögletesről, kerekről bármi szóba kerülhet. Egyedül az túlméretezett napszemüvegek nem ajánlatosak, de úgy gondolom férfiként ezek senkinek nem előnyösek, mert karakterében nem egy férfias választás.

Akinek kerek arcformája van, olyan szemüveget válasszon, ami nyújtja az arcát, vagyis oválisabbá teszi. Ezt leginkább szögletes szemüvegkeretekkel lehet elérni.

Ha háromszög formájúnak mondható az arcod, olyan keretet válassz, ami a homlokot kevésbé szélesíti és az álladat nem hegyesíti tovább, mert pont ezt szeretnénk megakadályozni. Itt is inkább a szögletes formák lehetnek a nyerők, párosítva keskenyebb lencsékkel.

Keret

sunglasses-frames.jpg

A keret kiválasztásakor a legfontosabb megfontolni a színt és az anyagot. Bizonyos részletek, mint például a kettős híd vagy a vastagabb peremek, kiemelik az arc bizonyos részeit, és felhívják a figyelmet a homlokra és az állcsontra.

Általában a legjobb minőségű keretek fémből, vagy valamilyen ötvözetből készülnek, ennek oka, hogy az így készült szemüvegek erősebbek és könnyebbek, és sokkal tartósabbak, viszont jóval drágábbak, mint az áltagos műanyag napszemüvegek.

A legtöbb márka már saját védődobozt ad a termékéhez, amit tényleg megéri használni, mivel ebbe, ha belerakjuk csökkentjük a lencse karcolódását, és megvédi a szemüveget.

Lencse

sunglasses-lenses.jpg

A lencsék legfontosabb feladata a védelem. Válassz olyan lencsét, ami teljes spektrumú (100% -os) UV-védelmet nyújt. Ennek ellenőrizésére a „CE” logót keressük, amely garantálja, hogy megfelelnek az alapvető védelmi előírásoknak.

A polarizált lencséket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a vakító fényt és megszűrjék a fénysugarakat.
Vannak olyan igen gyenge minőségű napszemüvegek, aminek semmi, vagy minimális az UV védő hatása. Általában ilyenek a színezett lencsék, ezeket próbáljuk messziről elkerülni. Ezek többet ártanak, mint használnak, mivel sötét színük miatt a pupilla kitágul, és rengeteg szüretlen UV sugárzás éri a szemünket, emiatt erős napfényben akár 10-15 perc alatt is erős fájdalmat érezhetünk a szemünkben.

A bejegyzés trackback címe:

https://wholeman.blog.hu/api/trackback/id/tr9214776786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása